ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

MHTPOΠOΛITIKO KOΛΛEΓIO

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα διοργανώσει στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2018 (09/6/2018) το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικής Εκπαίδευσης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και θα περιλαμβάνει διασκέψεις, σεμινάρια, εργαστήρια και συναντήσεις σχετικά με τρέχοντα θέματα που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευτές ναυτιλίας σε όλο τον κόσμο.

Σχεδιασμένο για να συγκεντρώσει ένα ευρύ φάσμα αντιπροσώπων της βιομηχανίας, από τους κατασκευαστές εκπαιδευτικού εξοπλισμού έως τους ναυτοδιδασκάλους κάθε κατεύθυνσης, το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στο μέλλον και τις ανάγκες της ναυτικής εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Το συνέδριο έχει ως παράλληλο σκοπό να προβάλει τον Πειραιά ως σημείο ιδιαίτερου ακαδημαϊκού και ερευνητικού ενδιαφέροντος για τη διεθνή ναυτιλιακή εκπαιδευτική βιομηχανία.

Η έλλειψη ποιοτικά εκπαιδευμένου προσωπικού ναυτιλίας γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με την πρωτοβουλία αυτή, ξεκινά μια ανοιχτή συζήτηση που διασχίζει πολλαπλά πεδία του κλάδου της ναυτικής εκπαίδευσης, με στόχο την αντιμετώπιση τόσο των βραχυπρόθεσμων όσο και των μακροπρόθεσμων αναγκών καινοτομίας και απασχόλησης.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει τους εξής κύκλους συζητήσεων -δραστηριοτήτων:

Α. Ασφάλεια στο Πλοίο
Β. Εκπαίδευση Αξιωματικών Καταστρώματος
Γ. Εκπαίδευση Αξιωματικών Μηχανής
Δ. Εκπαίδευση Εργαζομένων σε Γιοτ
Ε. Εκπαίδευση σε Σύγχρονα Ναυτιλιακά Επαγγέλματα
ΣΤ. Ναυτική Εκπαίδευση και Αειφορία

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα χορηγήσει βραβεία σε φορείς που ξεχώρισαν στα παραπάνω πεδία δραστηριοτήτων με καινοτομίες/βέλτιστες πρακτικές που αξίζει να διαδοθούν στη διεθνή βιομηχανία της ναυτικής/ναυτιλιακής εκπαίδευσης.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ιδιωτικό Κολλέγιο που δραστηριοποιείται στην περιφέρεια Πειραιά. Φιλοξενεί πρωτοποριακά προγράμματα ναυτικής και ναυτιλιακής εκπαίδευσης σε αποκλειστική συνεργασία με το παγκοσμίως γνωστό Southampton Solent University και αποτελεί τον μοναδικό φορέα με ταυτόχρονη πιστοποίηση ή/και ιδιότητα μέλους από το Chartered Institute of Logistics and Transport, το Institute of Chartered Shipbrokers, την InterCargo, το Institute of Marine Engineering, Science and Technology, την Helmepa κ.ά.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ