Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας – Ξενάγηση

Από Πέμπτη 17 έως και Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ο μουσειακός χώρος του Ινστιτούτου Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας. θα είναι ανοιχτός για όσους θέλουν να  ταξιδέψουν μέσα στο χρόνο και να γνωρίσουν το πλήρες φάσμα της εξέλιξης της εμπορικής ναυτιλίας. Στην ενότητα του Λιμενικού Σώματος, άρρηκτα συνδεδεμένου με την Εμπορική μας Ναυτιλία, παρουσιάζεται πλούσιο υλικό, που αφορά την ιστορία και την πολυσήμαντη και πολύπλευρη δράση του. Τα εκθέματα του μουσείου αποτελούνται από μοναδικά ομοιώματα πλοίων (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα), ναυτικά όργανα, ζωγραφικούς πίνακες, λιθογραφίες, αγιογραφίες, ιστορικά κειμήλια κ.α.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο χώρο και να παρακολουθήσει βίντεο που αφορούν την ελληνική εμπορική ναυτιλία και το λιμενικό σώμα, ενώ οι υπεύθυνοι βρίσκονται στο χώρο για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Σκοπός του Ινστιτούτου είναι η έρευνα και η μελέτη της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, η συλλογή συντήρηση και έκθεση κειμηλίων ιστορικού ενδιαφέροντος και η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

  • Ώρες λειτουργίας:
    • 17 & 18 Σεπτεμβρίου 08.00-15.00
    • 19 & 20 Σεπτεμβρίου 15.00-20.00
  • Είσοδος Ελεύθερη

Μέτρα COVID-19: Είσοδος αυστηρά σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας του ΕΟΔΥ, υποχρεωτική χρήση μάσκας για να εισέλθετε στο χώρο του Ινστιτούτου, τήρηση αποστάσεων και σύσταση για χρήση αντισηπτικού πριν την είσοδό σας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ