Περιδιαβαίνοντας τον ουρανό με το ηλιακό ρολόι του Α. Γαλανάκη!

Μπορεί το ηλιακό ρολόι να μας ξεναγήσει στα άστρα; Η αστροφυσικός κ. Αναστασία Φιόρη Μεταλληνού θα μας δείξει τον τρόπο! Ελάτε να δούμε τα αστέρια δίπλα στη θάλασσα… με μουσική υπόκρουση που θα κάνει το ταξίδι μας ακόμη πιο μαγικό και την κα Μεταλληνού να μας βοηθήσει να κοιτάμε ψηλά με μια νέα ματιά!

Η κ. Αναστασία Φιόρη Μεταλληνού, είναι υπεύθυνη για δράσεις διάχυσης της επιστήμης στο ΙΑΑΔΕΤ. Δίνει διαλέξεις και αρθρογραφεί με σκοπό την δημόσια κατανόηση της αστρονομίας και διαστημικής φυσικής προς τους μαθητές και το ευρύ κοινό. Οργανώνει και συμμετέχει σε βραδιές που συνδυάζουν την μουσική με την ποίηση και την αστρονομία.

Το ηλιακό ρολόι του Α. Γαλανάκη, ο Ναυτίλος, τον Ναυτίλο, ο παρατηρητής κατά τις μεσημβρία μπορεί να δει τα Ηλιοστάσια και τις Ισημερίες. Αλλά, κυρίως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναυτίλος στοχεύει στον πολικό αστέρα, σταθερό σημείο προσανατολισμού των ναυτικών. Την “ξενάγηση” στα μυστικά του Ηλιακού Ρολογιού θα την κάνει εκπαιδευόμενος της Ε.ΨΥ.ΜΕ Πλόες (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών).

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ