top of page

Περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου

«Ημέρες Θάλασσας 2024»!


Ο Πειραιάς υποδέχεται για δέκατη χρονιά την μεγάλη γιορτή – θεσμό για την πόλη


Περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου


Οι «Ημέρες Θάλασσας», η μεγάλη γιορτή - θεσμός για τον Πειραιά, επιστρέφει για δέκατη συνεχόμενη χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, από τις 24 Μαΐου μέχρι και τις 2 Ιουνίου!Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας και ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. Ιωσήφ Βουράκης, παρουσίασαν το πρόγραμμα των «Ημερών Θάλασσας 2024» στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, στο κατάμεστο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, από εκπροσώπους του Τύπου, Αντιδημάρχους, Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινοτικών Συμβούλων, φορέων και συλλόγων της πόλης, οι οποίοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας 2024.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός  Σύμβουλος Πολιτισμού  Γιάννης Χατζηαλέξης και η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ Χριστίνα Τσιλιγκίρη.


Οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης που θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στον Πειραιά, θα απολαύσουν από την Πέμπτη 23 Μαΐου που είναι η τελετή έναρξης με τη μοναδική συναυλία των «ONIRAMA», μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου, όπου η ανεπανάληπτη Γλυκερία θα σημάνει με τη συναυλία της, την τελετή λήξης των φετινών εκδηλώσεων, ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας, δράσης και εξωστρέφειας, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.


Λαμπερές εκδηλώσεις του δήμου, με φόντο τον Πειραιά, ο οποίος γίνεται πόλος έλξης και με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την παράδοση και τον αθλητισμό, προσφέρει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για όλους, στη διάρκεια των οποίων ο κόσμος θα απολαύσει εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής με θέματα γύρω από τη θάλασσα, ξεναγήσεις σε χερσαία και θαλάσσια σημεία ενδιαφέροντος, ημερίδες, συνέδρια, θέατρο σκιών, εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις, για όλες τις ηλικίες, συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και πολλά άλλα. Εντυπωσιακή σε αυτό το «γαλάζιο» ταξίδι διάρκειας έντεκα ημερών είναι η υποστήριξη και η συμμετοχή των φορέων, των καλλιτεχνών, των συλλόγων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εθελοντικών οργανώσεων.Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στις Ημέρες Θάλασσας 2024, τόνισε:


«Οι Ημέρες Θάλασσας είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην πόλη μας. Εφέτος είναι μια χρονιά ορόσημο. Συμπληρώσαμε αισίως τα δέκα χρόνια.


Ξεκινήσαμε το 2015 όταν ο Πειραιάς επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι η πόλη επίκεντρο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη – λιμάνι της Ε.Ε.  Ήταν μάλιστα και η πρώτη μας χρονιά ως Δημοτική Αρχή και η διοργάνωση αυτή θα έλεγα ότι «μας βρήκε», είχε ήδη αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα γίνει στον Πειραιά. Ξεκινήσαμε με περίπου 60 εκδηλώσεις στην πόλη και τώρα έχουμε ξεπεράσει τις 100.

Η επιτυχία εκείνης της πρώτης χρονιάς ξάφνιασε κι εμάς και έτσι αποφασίσαμε, κάθε χρόνο, στο τέλος Μαΐου, να γιορτάζουμε τις Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά.

Χρόνο με τον χρόνο οι Ημέρες Θάλασσας εξελίσσονται, ενδυναμώνονται με σκοπό αφενός να ικανοποιήσουν τους Πειραιώτες και αφετέρου να προσελκύσουν στην πόλη μας χιλιάδες επισκέπτες.


Είναι μια κοινή προσπάθεια, μια συναρπαστική διαδρομή συνεργασίας, συμμετοχής και εξωστρέφειας για τον Πειραιά που δημιουργεί και ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα.


Ο Πειραιάς είναι οι άνθρωποί του, είμαστε όλοι εμείς. Είναι πραγματικά συγκινητική η παρουσία των συλλόγων, των φορέων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των αθλητικών σωματείων, των καλλιτεχνών, των επιστημόνων και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας.


Θα έχουμε πολλές και μεγάλες εκδηλώσεις, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Αττική. Εκδηλώσεις, όπως πάντα δωρεάν, για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο τη θάλασσα του Πειραιά.


Ξεκινάμε αυτή την Πέμπτη 23 Μαΐου με συναυλία των ΟΝΙRΑΜΑ έξω από το Δημοτικό Θέατρο και συνεχίζουμε έως και τις 2 Ιουνίου. Ενδιάμεσα, φυσικά, έχουμε και τον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού στο Conference League στις 29 Μαΐου. Μια πολύ σημαντική και μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό και για τον Πειραιά.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας Ανδριάνα Ζαρακέλη, η οποία και συντονίζει τα τελευταία 5 χρόνια τις Ημέρες Θάλασσας.


Ευχαριστώ τους επικεφαλής των Οργανισμών του Δήμου μας, της ΔΗ.ΡΑ.Π., της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και του Αναπτυξιακού Οργανισμού, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που φέτος υποστηρίζει τις εκδηλώσεις μας. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ που έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους τις Ημέρες Θάλασσας».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, επεσήμανε:


«Οι «Ημέρες θάλασσας», δεν είναι μία απλή γιορτή για την πόλη μας, οι «Ημέρες θάλασσας» αποτελούν θεσμό και είναι μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες εξωστρέφειας  και ψυχαγωγίας που συμβαίνουν στον Δήμο Πειραιά κάθε χρόνο τέτοια εποχή!

Θέλω να σταθώ στην πραγματικά συγκινητική παρουσία, των συλλόγων, των φορέων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των καλλιτεχνών, των επιστημόνων και όλων των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στις «Ημέρες Θάλασσας», τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

Αυτή η δυναμική, αυτός ο πειραιώτικος παλμός που υπάρχει σε κάθε συνοικία και γειτονιά του Δήμου μας, μας δίνει αυτή την τεράστια ώθηση, διάθεση και επιθυμία για να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε χρόνο και να σας παρουσιάζουμε εκδηλώσεις, ανάλογες των προσδοκιών σας!


Είμαστε πανέτοιμοι λοιπόν για να ξεκινήσουμε και εφέτος τις «Ημέρες Θάλασσας 2024»,  οι οποίες θα διαρκέσουν από την Παρασκευή 24 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου.


Είμαστε πανέτοιμοι λοιπόν για να ξεκινήσουμε και εφέτος τις «Ημέρες Θάλασσας 2024»,  οι οποίες θα διαρκέσουν από την Παρασκευή 24 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τις Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά που συνέβαλαν καθοριστικά στην προετοιμασία των Ημερών Θάλασσας, καθώς και τον Δήμαρχο κύριο Γιάννη Μώραλη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη».Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) Γιάννης Βοϊδονικόλας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:


«Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συμμετέχει με χαρά και ενθουσιασμό σε αυτή τη γιορτή της πόλης και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την κοινή αυτή προσπάθεια από καρδιάς. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε δράσεις που θα αναλάβουμε, ούτε μόνο στην κινητοποίηση των ενεργών εθελοντών που δίνουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της πόλης. Μιλάω και για την διάχυση της πληροφορίας, ακόμα και σε εκείνους που μοιάζει να βρίσκονται μακριά από την επίσημη πληροφορία. Οι Ημέρες Θάλασσας δεν είναι απλά άλλη μία εκδήλωση του δήμου, αλλά μία κοινή γιορτή των Πειραιωτών. Μία γιορτή του Πειραιά που μας αφορά όλους, χωρίς διακρίσεις. Όπως μας αφορά η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η έμπρακτη στήριξη. Γιατί ανθρωπιά και πολιτισμός πάνε μαζί. Γιατί στον Πειραιά -και αυτό το καταφέραμε-κανένας δεν είναι μόνος».


Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. Ιωσήφ Βουράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:


«Για δέκατη χρονιά ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει τις «Ημέρες θάλασσας». Προσωπικά πιστεύω ότι  η επιτυχία αυτού του θεσμού αποτυπώνεται στο ότι πλέον οι φορείς της πόλης ζητάνε να συμμετάσχουν στις δράσεις μας. Το «Κανάλι 1» εφέτος θεωρητικά συμμετέχει στις «Ημέρες Θάλασσας» με δυο δράσεις, πρακτικά όμως θα συμμετέχουμε σε όσες περισσότερες δράσεις μπορούμε, όχι μόνο καλύπτοντας με ρεπορτάζ αλλά μέσω του webtv του σταθμού μας με ζωντανές μεταδώσεις.


Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε μια δράση που διοργανώνουμε την επόμενη Κυριακή στο δημοτικό κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος». Μια δράση που συνδιοργανώνουμε με τον Όμιλο Εθελοντών «Αγκαλιάζω» στη μνήμη του φίλου μας Βασίλη Τοκάκη.


Σας καλούμε όλους  λοιπόν στην «5η σκυταλοδρομία αγάπης Βασίλης Τοκάκης» και να φτιάξουμε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης στέλνοντας το μήνυμα ότι κανένας δεν είναι μόνος απέναντι στον καρκίνο».Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:


«Οι εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας αποτελούν σταθμό για τον Πειραιά και γίνονται πόλος έλξης για όλους τους πολίτες. Ιδιαίτερα όμως για τα παιδιά μας, καθώς μέσα από συγκεκριμένες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε για τρίτη χρονιά εφέτος, τα ωθούμε στον χώρο της επιστήμης της Τεχνολογίας». Ο κ. Καρύδης επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις της Διεύθυνσής του, τονίζοντας ότι έχουν ιδιαίτερη απήχηση. Τέλος, σημείωσε ότι οι Ημέρες Θάλασσας είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη του Πειραιά, με ιδιαίτερη συμμετοχή πολιτών και φορέων.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης, τόνισε μεταξύ άλλων:


«Η Διεύθυνση Πολιτισμού δίνει το δικό της στίγμα συμμετέχοντας ενεργά με μια σειρά εκδηλώσεων, όπως ξεναγήσεις σε ιστορικά κτίρια, εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Βιβλιοθήκης και Ιστορικών Αρχείων, μουσικούς περιπάτους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, εκθέσεις και δράσεις που αναδεικνύουν τον πλούτο του πολιτισμού μας.


Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτών των δωρεάν εκδηλώσεων, που απευθύνονται σε κάθε ηλικία  και καλώ όλους εσάς να συμμετάσχετε και να απολαύσετε αυτήν τη γιορτή που θα αναδείξει τον Πειραιά μας ως έναν προορισμό ψυχαγωγίας, δημιουργίας και ως ένα σύγχρονο και ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας».Η Πρόεδρος του  Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:


«Οι Ημέρες Θάλασσας τα προηγούμενα πέντε χρόνια πραγματοποιούνταν με την αρωγή του ΣΕΦ. Εφέτος το ΣΕΦ τις συνδιοργανώνει με τον Δήμο Πειραιά. Και είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το μεγάλο γεγονός για τον Πειραιά. Γιατί το ΣΕΦ αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού. Η συμβολή του ΣΕΦ είναι καθοριστική για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Ως ένας χώρος που φιλοξενεί αμέτρητες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, το ΣΕΦ ενσαρκώνει τις αξίες της Ειρήνης, της Φιλίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα των Ημερών Θάλασσας».
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των Ημερών Θάλασσας, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Παναγιώτης Κυρίμης, μίλησε αναλυτικά για τις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας, καθώς και για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εφέτος για πρώτη φορά.


Περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις στον Πειραιά!


Εμπνευσμένες εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος εν πλω και ξηράς, Θέατρο Σκιών σε πλατείες του Δήμου, θερινό σινεμά για μικρούς και μεγάλους, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και τους εκπροσώπους του.


Ακόμη, περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις καθαρισμό ακτών και ανακύκλωση σε αντικείμενα σχετικά με τη θάλασσα.

Επίσης, ο Δήμος Πειραιά σε μια διαρκή προσπάθεια ενίσχυσης και τόνωσης της τοπικής αγοράς, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης διοργανώνει τη «Γαλάζια Νύχτα», όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως αργά το βράδυ, καθώς και επίδειξη μόδας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου με τη συμμετοχή εμπορικών καταστημάτων της πόλης.

Όσο για τη θρυλική περιοχή της Τρούμπας θα μετατραπεί σε ένα ατελείωτο «Street Party»!

Να σημειωθεί ότι, η Τριήρης «Ολυμπιάς» δένει και εφέτος στον Πειραιά, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να θαυμάσουν το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.

Επίσης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα δώσει έναν καλοκαιρινό αέρα χαράς με τις νότες της στην πόλη.


Πρωταγωνιστής και στις εφετινές εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας», θα είναι η χαριτωμένη μασκότ- καρχαρίας, ο Ζαχαρίας!Οι Ημέρες Θάλασσας διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ., και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο ειρήνης & Φιλίας, ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1- 90,4FM», στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day)Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:   www.imeresthalassas.gr

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα Κοινωνικά δίκτυα,   https://www.facebook.com/ImeresThalassas και https://www.instagram.com/imeresthalassas  για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των «Ημερών Θάλασσας 2024»


Agenda 2024
.pdf
Λήψη PDF • 617KB

Comments


bottom of page