top of page

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2024» για την Πέμπτη 23 Μαΐου και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2024», της γιορτής - θεσμού, που πραγματοποιείται για δέκατη χρονιά στον Πειραιά, το πρόγραμμα για  αύριο, Πέμπτη 23 Μαΐου και για την Παρασκευή 24 Μαΐου, είναι το ακόλουθο :


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ

Πανσέληνος των λουλουδιών, μια βόλτα στο φεγγάρι

Στις 20:30

Πλατεία Αλεξάνδρας


Στις 20:30 Πλατεία Αλεξάνδρας οι Ήμερες Θάλασσας υποδέχονται την πανσέληνο του Μαΐου με αστρονομική παρατήρηση με τηλεσκόπια και θεατρικό δρώμενο στο οποίο συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 38ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ

Η τριήρης «Ολυμπιάς»

Ώρες :10:00 π.μ. – 10:00 μ.μ

Πλ. Αλεξάνδρας, Πειραιάς

Η τριήρης « Ολυμπιάς» το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ θα βρίσκεται από την Παρασκευή 24 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου στην Πλατεία Αλεξάνδρας για τις Ημέρες Θάλασσας 2024 και παραδίδει μαθήματα Ιστορίας και Ναυτιλίας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: DMARINΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ Ξενάγηση στο Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας

Ώρες: 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.

Y.E.N, Γρηγορίου Λαμπράκη 154


Μια μοναδική ευκαιρία θα έχει το κοινό να περιηγηθεί στο «Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας»  και να ενημερωθεί για την ιστορία της ναυτιλίας από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ

Σπονδές στην θάλασσα

Εγκαίνια έκθεσης: 18:00.

Ώρες λειτουργίας : 10:00-14:00 & 17:00-21:00

Γκαρερί Καψιώτη Αλκιβιάδου 153 Πειραιάς


Ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο «Σπονδές στη θάλασσα», η οποία πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  των «Ημερών Θάλασσας».


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ

«Blue Cycle Open Day» 10:00 π.μ – 3μ.μ.

Παπαστράτου 11-13, Πειραιάς


Πρόκειται για μια σπουδαία δράση η οποία συμβάλλει στην καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης, διδάσκοντας ταυτόχρονα μαθήματα ανακύκλωσης. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν στο πώς μπορούν να επαναχρησιμοποιήσουν αλιευτικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό μέσα από ενδιαφέρουσες και προηγμένες τεχνικές ώστε να μην επιβαρύνουν περαιτέρω το περιβάλλον, έχοντας παράλληλα ένα άριστο και λειτουργικό προϊόν. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «BLUECYCLE»ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ Μια τέχνη θάλασσα

Εγκαίνια :19:30

Ώρες λειτουργίας 19.30 - 21.00

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Φουαγιέ


Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας από το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Πειραιά το οποίο συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας. Στα εγκαίνια της έκθεσης συμμετέχουν οι σπουδάστριες της Σχολής Μονωδίας του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά Άννα Παναγιωτοπούλου και Όλγα Κωστοπούλου (Τάξη Μαρίτας Παπαρίζου). Στο πιάνο συνοδεύει η καθηγήτρια του Π.Μ.Κ.Π. Μάρω Φραγκούλη. Την διεύθυνση και τη διδασκαλία του εργαστηρίου έχει η καλλιτεχνική ομάδα Ιωάννας & Χριστίνας Μπαλή.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ

Έκθεση ζωγραφικής & αγιογραφίας

Εγκαίνια έκθεσης :19:30

Ώρες λειτουργίας από 7:30 μ.μ. – 11:30 μ.μ.

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29.


Έκθεση των εικαστικών με θέμα την θάλασσα από τα μέλη της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά

ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ

Γαλάζιο & Λευκό

Εγκαίνια: στις 20:00

Ώρες λειτουργίας : 8:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. Δημοτική Πινακοθήκη, Φίλωνος 29


Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα το «Γαλάζιο & Λευκό», των Ευστράτιου Κουρκούτη και Λουίζας Κακίση.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ

Υδάτινος Κόσμος Ώρες: 20:00 – 21:00

Περιστύλιο, Δημοτική Πινακοθήκη, Φίλωνος 29

Μια ενδιαφέρουσα ομαδική Έκθεση & Εργαστήριο Κεραμικής του 2oυ ΕΕ.Ε.Κ Πειραιά.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ

Silence

Ώρες λειτουργίας 10:30-15:00 & 18:00-21:00.

Gallery Art Prisma, Κουντουριώτου 187, Πειραιάς


Η καλλιτέχνιδα Ελπίδα Βουτσά παρουσιάζει τα έργα της, ενώ στις 28/5 στις 20:00, θα γίνει ξενάγηση από την Ιστορικό Τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη.Ημέρες Θάλασσας 2024

Οι «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1 - 90,4 FM», στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day).


Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:   www.imeresthalassas.gr

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα, https://www.facebook.com/ImeresThalassas  και https://www.instagram.com/imeresthalassas  για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

Comments


bottom of page